پيام
+
[تلگرام]
امام سجاد (ع) در حديث مکارم الاخلاق فرمود:
و أمّا حقّ الزوجة: فأن تعلم أنّ الله عزّوجلّ جعلها لک سکناً و اُنساً، فتعلم أنّ ذلک نعمة من الله عليک فتکرمها و ترفق بها و إن کان حقّک عليها أوجب فإنّ لها عليک أن ترحمها لأنّها أسيرک و تطعمها و تکسوها، و اذا جهلت عفوت عنها.
و امّا حقّ زوجه؛ پس اين است که بداني آنکه خداوند عزّوجلّ او را وسيله سکون و انس تو قرار داده است، پس بدان که او از خداوند براي تو نعمتي است و با اين ملاحظه؛ در حقّ او اکرام نمائي، و به طور ملايمت و ملاطفت با او رفتار کني گر چه حقّ تو بر او واجب تر است، و به درستي که حقّ او بر تو آن است که با او مهرباني کني، چون که او [گويي] اسير تو است، و در تحت اطاعت تو مي باشد، و آنکه او را اطعام کني، و او را بپوشاني، و آنگاه که ناداني کرد او را عفو نمائي.
و أمّا حقّ اُمّک: فأن تعلم أنّها حملتک حيث لا يتحمّل أحد أحداً، و أعطتک من ثمرة قلبها مالايعطي أحد أحداً، و وقيک بجميع جوارحها و لم تبال أن تجوع و تطعمک و تعطش و تسقيک و تعري و تکسوک و تضحي و تظلّک و تهجر النوم لأجلک، و وقيک الحرّ و البرد و لتکون لها فإنّک لا تطيق شکرها إلاّ بعون الله و توفيقه.
امّا حقّ مادر تو؛ پس آن است که بداني آنکه او تو را حمل نمود در حال و زماني که هيچ کس کسي را حمل ننمايد، و به تو از ميوه قلب خودش داد چيزي را که هيچ کس به کسي نمي دهد، و تو را با همه جوارح خودش محافظت کرد، و باک نداشت از آنکه خود گرسنه باشد و تو را اطعام کند، و خود تشنه باشد و تو را سيراب نمايد، و خود برهنه باشد و تو را بپوشاند، و خود در گرمي و آفتاب باشد و بر تو سايه بيندازد، و به خاطر تو؛ ترک خواب نمايد، و حفظ نمايد تو را از گرما و سرما به جهت آنکه تو از براي او باقي باشي، پس بدرستيکه تو نمي تواني از عهده شکر او بر آئي جز بوسيله ياري و توفيق خداوند.
http://s3.picofile.com/file/8286882400/HM915.jpg
http://yaali12.blog.ir/1395/12/01
@yaaraouf
#الفقيه ج 2 ص 621
الوسائل ج 15 ص 173
#سند_صحيح
من.تو.خدا
95/12/1
ياسيدالکريم
@};-